Fotod: Eesti pikim matkatee on nüüd 820-kilomeetrine

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Riigimetsa majandamise keskus

Laupäeval, 13. juunil avab Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) Eestit läbival matkateede võrgustikul 193 km pikkuse lisalõigu Perakülast Aegviitu ning sellega on valmis saanud RMK matkatee teine haru ehk 820-kilomeetrine teekond Läänemaalt Lõuna-Eestisse.

Avatav, 820-kilomeetrine Peraküla-Aegviidu-Ähijärve rada läbib üheksat maakonda ning sellele jäävad mitmed Eesti hinnatuimad loodusväärtused.

Teekond Perakülast Aegviitu on sobilik eelkõige jalgsi liikumiseks. «Sellele jäävad laulva liivaga Nõva ja Keibu rannad, müstiline türkiissinise veega Rummu karjäär, Padise kloostri varemed, Harjumaa sügavad metsad ja iidse pühapaigana tuntud Sula siniallikad,» loetles RMK loodushoiu osakonna juhataja Marge Rammo raja äärde jäävaid vaatamisväärsusi.

«Matkateeks oleme sidunud eelkõige olemasolevaid RMK radasid ja puhkeobjekte, ent rajatud on ka täiesti uusi teid ning peatuspaiku,» kirjeldas Rammo Eesti pikima matkaraja uut lõiku.

RMK pikal matkateel on praegu lisaks kirjeldatule veel 2012. Aastal valminud 375 km pikkune Oandu-Aegviidu-Ikla haru. Järgmisena võtab Riigimetsa Majandamise Keskus ette kolmanda haru rajamise Kirde-Eestist Lääne-Eestisse, mis loodetakse valmis saada 2018. aastaks ehk Eesti Vabariigi juubeliaastapäevaks. Matkatee kõikide harude sõlmpunktiks on Aegviidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles