Piiskop Philippe Jourdan kutsub paavsti Eestisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: SCANPIX

Roomakatoliku kiriku apostellik administraator Eestis, piiskop Philippe Jourdan kohtub neljapäeval paavst Franciscusega, kellele teeb kutse väisata Eestit.

Apostelliku administratuuri teatel on tegemist korralise visiidiga, mida iga katoliku piiskop teeb keskmiselt iga viie aasta tagant. «Selliste visiitide eesmärk on tugevdada kiriku elu ja ühtsust apostel Peetruse järglase ümber,» märkis apostellik administratuur.

Piiskop tutvustab paavstile Eestit ja Eesti katoliku kiriku olukorda. Ühtlasi on kavas arutada Maarjamaa 800. aastapäevaga seonduvast ning piiskop teeb paavstile küllakutse Eestisse.

Eesti Kirikute Nõukogu märgib, et juba viimased kaheksa sajandit tuntakse Eestimaad kui Maarjamaad. Tähistamaks seda kaheksat sajandit, kuulutati mullu septembris Pirita kloostris avatuks teema-aasta «Kaheksa sajandit Maarjamaad».

Teema-aasta kestab kuni käesoleva aasta lõpuni ning üle Eestimaa on plaanis korraldada rida üritusi teaduskonverentsidest ja näitustest kuni palverännakuteni. Teema-aasta üheks suursündmuseks saab olema juuli alguses Tartus toimuv vaimulik laulupidu «Maarjamaa - Isa maa».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles