Hittide koorekiht

Mart Juur
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariah Carey- #1 to Infinity
Mariah Carey- #1 to Infinity Foto: Kuvatõmmis

Mariah Carey

#1 to Infinity

Sony

Hinne: 5

«Diiva» ja «superstaar» on tühjad sõnad. Naisi nimetatakse geeniusteks väga harva – huvitav, miks? –, aga just nimelt geenius mu meelest on Mariah Carey. Tema hääles elavad soulmuusika kirkamad ja tumedamad toonid, tema laulud voolisid ja kujundasid rʼnʼb kõlapilti 90ndatel ning uuel sajandil pole närtsimise märke kuulda.

Kogumikalbum ei suuda haarata kõiki Carey loomingu rikkusi, kuid see polegi käesoleva plaadi eesmärk. 25 aasta jooksul on number 1 hitte Mariah Carey arvele kogunenud 18, alates 1990. aasta loost «Vision of Love» ja lõpetades 2008. aasta smashʼiga «Touch My Body». Vahele mahuvad kuulsad Phil Collinsi ja Harry Nilssoni kaverid ning Tom Tom Clubilt laenatud «Fantasy», mis tegi Mariah Carey tuttavaks OlʼDirty Bastardi ja räppmuusikaga. Albumi kuulamisest kujuneb meeldiv aja- ja fantaasiarännak, täpselt nõnda nagu tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles