Lörtsiennustus suuremat kiirust lubavaid märke veel teedelt ei vii

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirkiirus - 110 kilomeetrit tunnis.
Piirkiirus - 110 kilomeetrit tunnis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ehkki ilmajaam ennustab uueks nädalaks selle sügise esimest lörtsi ning öösel langeb termomeetri näit alla nullpunkti, ei ole maanteeamet veel otsustanud suuremat piirkiirust lubavate märkide maha võtmist.

Seadusega ette nähtud kord lubab asulavälistel teedel suurimat lubatud sõidukiirust A- ja B-kategooria sõidukitele suurendada 100 ja 110 kilomeetrini tunnis ajavahemikul mai-september.

Maanteeametil on aga õigus sõltuvalt tee- ja ilmastikuoludest suurima lubatud sõidukiiruse ajavahemikku lühendada või pikendada.

Nii on ilmaolud sel aastal võimaldanud maanteedel kiiremini sõita terve septembrikuu.

«Seoses soodsate ilmastikuoludega pikendas maanteeamet 28. septembril suurimate lubatud sõidukiiruste kehtivuse aega oktoobrikuusse,» selgitas maanteeameti pressiesindaja Timo Vijar.

«Kuna sügisesed ilmastikuolud on väga muutlikud, siis maanteeamet jälgib pidevalt ilmastikuprognoose ja nendest sõltuvalt võtab vastu otsuse suurimate lubatud sõidukiiruste kehtivuse tühistamise kohta,» lisas ta.

Maanteeamet teavitab Vijari sõnul üleriigilise levikuga raadio kaudu suurimate lubatud sõidukiiruste kehtivuse tühistamisest vähemalt 24 tundi ette.

Maanteeamet tõstis piirkiirust tänavu suveks kokku ligi 780 kilomeetril, sellest 133 kilomeetrit moodustasid maanteed, millel võis liikuda kuni 110 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles