Uued rannavalvurid päästsid kümnekraadises vees «uppujaid»

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna randades rannavalvega tegelev G4S korraldas reedel Pirita rannas merepääste õppuse, mis oli ühtlasi ka uute rannavalvurite küpsuseksam.

Eksamit tegid rannavalvurid nii Pärnust, Haapsalust, Tallinnast kui ka Tartust. Vastsed rannavalvurid pidid näitama oma oskusi kummuli läinud paadi õigetpidi pööramisel ning uppuja päästmisel. Kui eelmisel suvel käis õppusel uppujate päästmine aerupaadiga, siis seekord tuli hakkama saada ilma paadita.

Kaldast paarisaja meetri kaugusel meres hulpiva «uppuja» juurde ujumine ja ta kaldale toomine pani rannavalvurite füüsilised võimed tõsiselt proovile. Kergem polnud ka nende «uppujaid» kehastanud kolleegidel. Veetemperatuur oli kõigest kümme kraadi ja asjaosalistel seljas olnud kalipsod külma eriti ei leevendanud.

Päästjatel oli nii palju rabelemist, et ilmselt polnud aega külma tunda, päästetud aga paistsid kaldale jõudes korralikult läbi külmunud olevat.

Teine ülesanne, mida õppusel osalejad pidid täitma, oli kummuli läinud paadi õigetpidi pööramine. Seda tehti siiski teisel pool muuli Pirita jõe suudmes, kus vesi tundus veidike soojem olevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles