Leppneeme sadama kaitsemuuli ehitustöödeks kulus ligi 600 000 eurot

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leppneeme sadama kaitsemuul.
Leppneeme sadama kaitsemuul. Foto: Viimsi vallavalitsus

Viimsis tähistati Leppneeme muulil ehitustööde lõppu, tööde kogumaksumuseks kujunes ligi 600 000 eurot.

«Koostöös partnerite ja rahastajatega jõudis 30. mail Leppneeme sadamas lõpuni kaks aastat kestnud ehitustööd 140 meetri pikkuse kaitsemuuli ehitamisel ja kalasadama kai rekonstrueerimisel. Valminud kaitsemuuli maht koos täidise ja kividega on kokku 15 tuhat kuupmeetrit ning kõige sügavamas kohas ulatub muuli kõrgus 7,5 meetrini,» sõnas abivallavanem Mati Mätlik.

Leppneeme sadam jaguneb kaheks - reisijate sadam ning kalasadam. Tänavu lõppenud ehitustöödel teostati ka kalasadamakai pealiskatte rekonstrueerimistööd, mille käigus vana puidust kärgkastidel ning betoonplaatidel kai sai uue betoneeritud pealiskatte ja äärised.

«Tänasel päeval saame öelda, et kaitsemuuli ehitamise ja kai uuendamise tööde kogumaksumuseks kujunes ligikaudu 600 000 eurot, mida rahastas osaliselt PRIA,» täiendas Mätlik.

Tema sõnul ei lõppe kaitsemuuli ehitamise ja kaluritekai uuendamisega tööd Leppneeme sadamas.

«Kahtlemata on tänaseks valminud tööd oluline osa terve sadama arengus, ent sellega meie tööd veel ei piirdu. Käesoleval aastal on meil plaanis ka sadama ala muutmine tolmuvabaks ning sadamahoone ja külastusekeskuse hoonete projekteerimine. Järgmiseks hooajaks on meil aga plaan avada Leppneeme sadam ka huvialustele,» sõnas Mätlik.

Leppneeme kaitsemuuli näol on tegemist Viimsi valla viimaste aastate ühe suurprojektiga.

Leppneeme kaitsemuuli ehitusega alustati 2013. aasta suvel, kui riigihanke võitis OÜ Raua Ehitus. Alltöövõtjana teostas muuli ehitustöid OÜ WWR Systems.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles