Uudiseid loomaaiast: ararauna kõõlub pesakastil

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Araraunatibu (pildil vasakul) vanalinnuga.
Araraunatibu (pildil vasakul) vanalinnuga. Foto: Inari Leiman

Sellel nädalal on toredaid uudiseid troopilist liigirikkust tutvustavast väikesest troopikamajast. Nimelt on loomaaia suured sinikollased papagoid araraunad ekspositsiooni paigutatud pesakastis välja haudunud kaks tibu.

Suurem tibudest pea täiskasvanud isendi mõõtu, kuid veel osaliselt sulitu linnupoeg, tunneb juba huvi välisilma vastu ja kõõlub pesakastiaval, kuid päris välja tulla pole veel riskinud.

Samas kõrval saab näha teisipäeva õhtul Edela-Prantsusmaalt La Palmyre’i loomaaiast Tallinna saabunud kaht Lõuna-Ameerika vihmametsadest pärit küünisahvi kuningtamariini. Uhkete pikkade valgete vurrudega loomakesed on väidetavalt oma nime saanud Saksa keisri Wilhelm II järgi, kellel samuti olid võimsad vuntsid.

Pühapäeval sündis loomaaia kulaanikarja esimene varss. Elevandimaja berberi vööthiirte ekspositsioonis võib näha vudimas pisikesi vöödilisi hiirepoegi.

Elevandid tuuseldavad aedikusse täitematerjaliks toodud sõelutud kruusa hunnikuis, tüügassiga Samson koos perega saab joosta endises suures antiloobiaedikus, Dalli lumelamba jäär aga pääses taas uttede karja.

Kõik kolm tänavu jaanuaris ja märtsis koorunud pelikanitibu kolisid kokku, kuid linnutiikidele vanalindude juurde patseerima pääsemiseks peavad nad veel veidi kasvama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles