Galerii: naismootorratturite ohutu grupisõidupäev

Tallinncity
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mootorrattaühing WIMA Estonia ja maanteeameti koostöös toimub täna naismootorratturitele ohutu grupisõidupäev, mille lõpetuseks sõidavad kümned naised mootorratastel Tallinna piirilt Laitsesse.

Koolituspäeva ja ühise sõidu eesmärk on jagada turvalise grupisõidu kogemusi ning anda teistele liiklejatele märku, et ilmade soojenedes on teedel taas kaherattalised.

«Grupis sõitmised nõuavad ratturitelt head tahet ja koostööd ning eelkõige osavat mootorratta valitsemist,» selgitas naismootorrattaühingu WIMA Estonia juhatuse liige Anneli Pille.

Kuna kaherattaliste juhtide arv kasvab aasta-aastalt ka naiste seas, otsustati koos maanteeametiga korraldada naistele grupisõiduteemaline sündmus, kus räägitakse lahti grupisõidu alusreeglid ja antakse võimalus neid reegleid kohe ka rakendada. Pille sõnul võib grupisõit olla suurepärane elamus või täielik läbikukkumine, kui seal osalejad ei pea reeglitest kinni.

Maanteeameti ennetustöö osakonna peaspetsialisti Kerstin Kolmanni sõnul vajab kaherattaliste sõidukitega liiklejate ohutuse temaatika kõrgendatud tähelepanu ja käsitlemist ka seetõttu, et üha enam rattureid satub liiklusõnnetustesse. Seetõttu ei pöörata üritusel tähelepanu vaid kaherattaliste sõidukitega liiklejate arvu kasvule ning ohutule koossõidule, vaid ka sõidu- ja turvavarustuse olulisusele, et ratturid end ka ise liikluses paremini nähtavaks teeksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles