Seadus keelab koerte jalutusväljakutele kaamerate paigaldamise

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerad
Koerad Foto: Viktor Burkivski

Tallinna Linnavalitus kaalus veebikaamerate paigaldamist koerte jalutusväljakutele, ent isikuandmete kaitse seadus seab kaamerate paigaldamisele piirid.

Kuigi linnal on edukalt toimivad liikluskaamerad ja Leopardikaamera, siis koerte jalutusväljakutele kaameraid paigaldada ei saa, selgub abilinnapea Taavi Aasa vastusest linnavoliniku Abdul Hamid Turay arupärimisele.

Andmekaitse inspektsioon on avaldanud juhise «Juhend kaamerate kasutamise» kohta, milles öeldakse, et kui avalikus kohas kasutakse kaamerat, mille kaudu nähtavad inimesed on tuvastatavad, siis tuleb täita isikuandmete kaitse seaduse nõudeid, milles sätestub, et inimest tuleb jäädvustamisest teavitada ning tal peab olema võimalik soovi korral jäädvustamist vältida.

Kuna koerte jalutusväljak on väiksel maa-alal asuv piirkond, kus veebikaamerate jäädvustamist on inimesel keeruline vältida, siis on linn otsustanud kaameraid mitte paigutada.

Kaamerad paigaldatakse Tallinnas vastavalt vajadusele ja linnaosade ettepanekutele. Nende paigaldamisel lähtutakse avalikust huvist ja isikuandmete kaitse seaduse nõuetest.

Veebikaameraid on Tallinnasse paigaldatud ristmikele ja Pargi ja Reisi parklatesse, selleks et informeerida linnakodanikke liiklusoludest ja muuta linna liiklust sujuvamaks. Samuti on pilootprojektina veebikaamera paigaldatud Pirita Selveri parklasse, et tuvastada isikud, kes sinna ebaseaduslikult prügi tekitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles