Tume pilv TTÜ kohal ei näi taanduvat

Helen Mihelson
, Eesti uudiste reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemik Jaak Aaviksoo ja TTÜ kuratooriumi esimees Sandor Liive 22. mail pressikonverentsil, kus tehti ametlikult teatavaks Aaviksoo valimine uueks rektoriks.
Akadeemik Jaak Aaviksoo ja TTÜ kuratooriumi esimees Sandor Liive 22. mail pressikonverentsil, kus tehti ametlikult teatavaks Aaviksoo valimine uueks rektoriks. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) senine rektor Andres Keevallik selgitas eile koos kolleegidega kooliperele valusa segaduse tagamaid: kelle süül tekkis uue rektori valimisel mais segadus hääletustulemuste lugemisel ning kas kuratooriumi jätkamine on võimalik.

TTÜ aulatagune auditoorium oli esmaspäeval juba kümmekond minutit enne nn infotunni algust rahvast täis. Suurema osa moodustasid ülikooli töötajad, tudengite osakaal oli tunduvalt väiksem.

Kolleege asus esimesena rahustama ülikooli senine rektor Andres Keevallik. «Nii raske tundega ei ole mul kunagi olnud põhjust teie poole pöörduda,» sõnas ta. «Niisuguses olukorras, nagu on täna tehnikaülikool, ei ole minu mäletamist mööda tehnikaülikool varem olnud». Samas rõhutas ta, et kuratoorium on langetanud oma otsuse ja valinud kaheksa poolthäälega uueks rektoriks akadeemik Jaak Aaviksoo.

Kuratoorium peab vastutuse võtma

Kuratooriumi liige professor Margus Lopp ütles oma ettekandes, et ei usu, et keegi kuratooriumi liikmetest oleks tahtnud ülikoolile otsest kahju tekitada või et hääletustulemusi oleks võltsitud. «Ometi näen ma kuratooriumi ja tema liikmete täielikku ebaõnnestumist, võimetust omavaheliseks konstruktiivseks koostööks, mistõttu on tekitatud ülikoolile suur moraalne kahju,» oli ta otsekohene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles