Kaitsetööstuse liidu suured kulutused tõid majja audiitori

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Eslas 2009. aasta sügisel kõrgematel riigikaitsekursustel.
Anu Eslas 2009. aasta sügisel kõrgematel riigikaitsekursustel. Foto: Kõrgemad Riigikaitsekursused

Suuresti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja kaitseministeeriumi toetustest elava Eesti Kaitsetööstuse Liidu mõnede juhatuse liikmete kõrvad hakkasid liikuma, kui ilmnesid prisked reisiarved ja muudki kulutused.

Ainuüksi reisiteenuseid ostis liit eelmisel aastal 73 000 euro eest, disainibüroolt Velvet osteti aga erinevaid teenuseid kokku ligi 57 000 euro ulatuses. Kõikvõimalike restoranide ruumide rendi arveid leiab samuti omajagu – põhjendusega, et juhatus kohtus restoranis.

Nii näiteks viibiti Leib Restoran OÜ toidukohas 510 euro eest. Kaitsetööstuse liidu (EKTL) juhatus on üheksaliikmeline. Ligi tuhat eurot maksis pärast üht tööalast foorumit toimunud jätkuüritus, 500 eurot suvelõpetamise üritus koos kaitseministeeriumi esindajatega, samuti telliti veetransport inspiratsioonipäevaks, kus osalesid ka kaitseministeeriumi esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles