Eesti pole kvootide vastu sõdivate riikide ühisrindega liitunud

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud
Põgenikud Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu siseministrid arutavad täna, kuidas pagulasi ümber paigutada nii, et toetada suurima rändesurve all olevaid liikmesriike.

Hoolimata Saksamaa survest kvoodid kehtestada, pole täna kokkulepet oodata ja otsuste tegemine lükatakse arvatavasti 25. ja 26. juunil Brüsselis toimuvale valitsusjuhtide kohtumisele, vahendab ERRi uudisteportaal raadiouudised.

Poola peaminister lubas läinud nädalal Brüsselis, et Tšehhi, Slovakkia, Ungari ja Hispaaniaga moodustatakse ühisrinne, mis Euroopa Komisjoni kvoodiplaani põhja laseb. Eesti pole ühegi sellise koalitsiooniga liitunud, ütles Eesti alaline esindaja Euroopa Liidu juures Matti Maasikas.

Ta tunnistas, et liikmesriikide vahel on suured erimeelsused rändekriisi lahendamise viiside osas, kuid ministrite laual pole ühtegi alternatiivi, mis võiks kvootide pooldajaid ja vastaseid lepitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles