«Sauruste maailm» on maailma suurim B-kategooria film

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jurassic World: Sauruste maailm»
«Jurassic World: Sauruste maailm» Foto: OUTNOW

See film tegi ajalugu, kogudes esilinastusele järgneval nädalavahetusel brontosauruseväärilise kassa – üle poole miljardi dollari. Juura ajastust (190–136 miljonit aastat tagasi) saadik maailmarekord, kusjuures filmi enda eelarve oli vaid 150 miljonit dollarit. Edu taga ei seisa mitte filmilikud väärtused, vaid Spielbergi turundusgeenius.

Turundusosakonnast saavad alguse ka selle filmi probleemid. Sauruste teemapark (samas kohas, samas vormis kui 1993. aasta filmis) on juba paarkümmend aastat tegutsenud, aga publiku huvi kipub langema, vana hea Tyrannosaurus Rex ei tee piisavalt kassat.

Nii antaksegi saurusemaailma geneetikalaborile ülesanne disainida uus, enneolematu elukas, mis publiku taas pileteid ostma paneks. Disainsauruse nimeks saab Indominus Rex. Raevukam, hambulisem, ogalisem ja arukam kui ükski teine pargi asukas. Just see, mida publik vajab. Loomulikult pääseb ta kohe oma aedikust välja ja järgneb poolteist tundi arvutis joonistatud veresauna. Igav. Selle filmi päästavad vaid suur ekraan ja kõva mürts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles