Häirekeskus viivitas hingamisraskusega imikule kiirabi saatmisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuttev laps
Nuttev laps Foto: SCANPIX

Hingamisraskusega üheaastase lapse perekond on imestunud, miks ei saatnud häirekeskus õhku ahmivale lapsele kohe kiirabi, vaid alles pärast meedikuna töötava vanaema nõudmist.

Möödunud reede pärastlõunal hakkas Harjumaal Kose-Ristil elaval aastasel Getteril, keda varemgi on hingamisraskuste pärast haiglasse viidud, tervis taas halvenema ja kuna ema ei osanud õhku ahmivat last enam aidata, helistas ta häirekeskusse, kust ühendati ta arstiga, kirjutab Õhtuleht.

Tohter nõustunud lapse hingeldamist kuuldes, et tal oleks abi vaja küll ja soovitanud murest murtud ja tütre elu pärast kartval emal kuidagi ise temaga arsti juurde minna, paraku polnud emal autot.

Alles siis, kui Kose tuberkuloosihaiglas õena töötava pisitüdruku vanaema Raili ise uuesti häirekeskusse helistas ja meedikuna selgitas, et tegu on kriisiolukorraga, saadeti kiirabi kohe välja.

«Häirekeskuse töötajad oleks kui täielikud võhikud - kui hädas ja hirmunud ema anub abi oma aastasele hingamisraskustega lapsele, kuidas saab niimoodi suhtuda ja käituda?» pahandas vanaema.

Häirekeskuse kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg selgitas pärast kõnesalvestise kuulamist, et häirekeskusesse helistanud ema sooviski vaid meditsiinilist nõu, kuidas rögast vabaneda ja millised rohud last aitaksid, kuna tema lapsel tulevad hambad ja hammaste tulemine on väga raske.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles