Teatritegijad soovivad teha seriaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul ellu kutsutud teleseriaalide konkursile laekunud 27 projekti hulgast valiti esmaspäeval välja neli, mis saavad 5000 eurot arendustoetust.

Arendustoetust sai seriaaliprojekt «1939», mille taga on menufilmi «1944» meeskond. Produtsent Kristian Taskale ja režissöör Elmo Nüganenile on kirjutajana abiks kirjanik Tiit Aleksejev. Seriaal on poliitiline spioonipõnevik Eesti ajaloolistest sündmustest 1939. aastal, kus kõrgeima panuse, Eesti omariikluse peale hakkavad mängima Eesti, Vene ja ka Saksa salateenistus.

Minevikust tulevikku viib projekt «Dharmahäkker», mis räägib inimese identiteediprobleemidest ja küber-Eestist aastal 2035, mil läheb ühtäkki kaotsi globaalse suurfirma eestlasest juht. Projekti taga on Peeter Jalakas, Peeter Laurits, Taavi Eelmaa ja Tarmo Jüristo. Produtsendid on Allfilm ja Von Krahli teater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles