TTÜ nõukogu ei vetostanud Aaviksoo valimist rektoriks

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) nõukogu esimees Andres Keevallik teatas täna pressikonverentsil nõukogu otsuse Jaak Aaviksoo kohta.
Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) nõukogu esimees Andres Keevallik teatas täna pressikonverentsil nõukogu otsuse Jaak Aaviksoo kohta. Foto: Liis Treimann

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) nõukogu jättis eile vetostamata akadeemik Jaak Aaviksoo valimise ülikooli rektoriks. TTÜ kuratoorium koguneb uue rektori ametisse kinnitamiseks veel juunikuus.

Aaviksoo sai ülikooli õppejõududest, töötajatest ja üliõpilastest koosnevalt 41-liikmeliselt TTÜ nõukogult salajasel hääletusel 14 poolthäält, tema rektoriks saamise vastu oli 25 nõukogu liiget. Kaht nõukogu liiget ei olnud kohal ning nad ei saanud hääletada.

TTÜ seaduse järgi oleks vetoks olnud vaja vähemalt kahte kolmandikku nõukogu häältest ehk 28 häält. «Isiklikult tean, et akadeemik Aaviksool on TTÜs laiemalt märkimisväärne toetajaskond,» kommenteeris nõukogu esimees, senine rektor Andres Keevallik, kelle hinnangul on ülikoolisisese vastasseisu taga valimisvõitlus. «Paljud ülikoolid ei ole selleks valmis, et saada endalt väljastpoolt tulev rektor,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles