Põhikool riputas kodulehele pildid alkoholirikkast juubelipeost

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Põhikooli juubelilaualt võis leida erinevaid alkohoolseid jooke.
Valga Põhikooli juubelilaualt võis leida erinevaid alkohoolseid jooke. Foto: Valga põhikool

Valga Põhikool tähistas möödunud nädalal oma 10. sünnipäeva ning peolaualt ei puudunud ka alkohol, mille kohta andsid tunnistust kooli koduleheküljele üles riputatud pildid.

Sünnipäevapidu toimus laupäeval kooli spordisaalis ning laual oli nii šampust, viina, veini kui ka lahjemaid kihisevaid jooke. Peo käigus tehtud pildid riputati üles ka kooli koduleheküljele, mis aga jahmatas sama kooli algklassides õppiva lapse ema.

Naise sõnul, kes enda ja lapse huvides ei soovinud oma nime avaldada, avastas pildid tema laps, kes külastab kooli kodulehte mitu korda nädalas. «Kui ma neid pilte nägin, siis tekkis kohe selline tunne, et mis nüüd küll on koolis juhtunud. Alles sai kool presidendilt tiitli «Kaunis kool 2009» ja nüüd sellised pildid kooli kodulehel kõigile vaadata,» imestas ta.

«Täiskasvanuna ma loomulikult mõistan, et sünnipäevadel tarbitakse alkoholi, aga kas neid pilte on eetiline üles riputada kooli kodulehele? Elame ju internetiajastul, mil on olemas nii Facebook, Orkut kui veel palju teisi võimalusi piltide eksponeerimiseks. Mind pani selliste piltide nägemine tõsiselt hämmelduma ja tekitas küsimuse, kes neid pilte üldse kooli kodulehele üles riputab ja kes selle valiku teeb? Kas keegi neid üldse eelnevalt ka eetilise pilguga vaatab,» arutles naine.

Pärast Postimees.ee kõnet kooli direktorile võeti pildid koduleheküljelt otsekohe maha.

Peol ka ise viibinud direktor Tarmo Post tunnistas, et seal tõesti joodi alkoholi ning lisas, et tegelikult on selline käitumine kindlasti taunitav ja alkoholi tarbimine kooli territooriumil ei ole lubatud. «Mõnele poisile tegime selle kohta ka märkuse,» ütles Post.

Rohkem ei osanud ta teemat kommenteerida ning märkis, et juhtunu tuleb koolis kindlasti arutusele.

Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsioonibüroo konsultant Rein Joamets märkis, et nad ei ole Valga põhikooli esindajatega sel teemal veel rääkinud ega tea toimunu täpsemaid asjaolusid - näiteks, kas alkoholi joodi koos õpilastega või nende juuresolekul või oli tegemist peoga, kus viibisid ainult täiskasvanud jne.

«Loomulikult on see, kui alaealised alkoholi tarbivad, igati taunimisväärne ja kahtlemata on koolijuhi ülesanne tagada õppeasutuses kord ja kirjeldatud üritusi mitte lubada. Kuna tegemist on põhikooliga, siis on tõenäoliselt ka vilistlaste seas alaealisi ning igal juhul on selline tegevus taunitav,» sõnas Joamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles