Bussijäneseid hakkavad püüdma erariides mupo agendid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna munitsipaalpolitsei piletikontrolli teostamas.
Tallinna munitsipaalpolitsei piletikontrolli teostamas. Foto: Mihkel Maripuu

Kuna tipptundide ajal on ühissõidukites sõiduõigust tõendavate dokumentide kontroll peatuste vahel sõitjatele aeganõudev ja tülikas, muudavad munitsipaalpolitsei kontrolörid sõidujäneste püüdmise taktikat.


Transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul on kõikidele Tallinna ühistranspordi kasutajatele kehtestatud üheselt arusaadavad nõudmised ja küllaltki painduv sõidu eest tasumise süsteem.

«Meie kohus on koostöös munitsipaalpolitseiga tagada kõigile reisijatele võrdne kohtlemine. Praegu on Tallinna ühistranspordis tihti olukord, kus iga ausa sõiduõiguse eest tasunud kodaniku kukil istub veel keegi nähtamatu kratt, kes lihtsalt teiste arvel kaasa sõidab ja ühiselu reeglite peale vilistab,» ütles Harjo Raepressi vahendusel.

Mupo direktori Kaimo Järviku sõnul alustavad nüüd lisaks peatuste vahel pileteid kontrollivatele mupo ekipaažidele tööd ka erariietes piletikontrolörid, kes sõidavad trammis, trollis või bussis kaasa ja vajadusel kontrollivad sõiduõigust tõestavate dokumentide olemasolu.

«Meie eesmärk on juba eos likvideerida sõiduparasiitide mõtteviis, mis lubab neil häbenematult maksumaksjate rahakoti peal vegeteerida,» lausus Järvik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles