Kvoote arutab tuleval nädalal ülemkogu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa piiri ääres olev Itaalia linn Ventimiglia sattus sel nädalal teravdatud tähelepanu alla, kui sinna jäid laagrisse Prantsusmaalt tagasi saadetud migrandid, kelle Itaalia märulipolitsei kihutas omakorda linnast välja. Teisipäeval tehtud pildil on migrant palvetamas.
Prantsusmaa piiri ääres olev Itaalia linn Ventimiglia sattus sel nädalal teravdatud tähelepanu alla, kui sinna jäid laagrisse Prantsusmaalt tagasi saadetud migrandid, kelle Itaalia märulipolitsei kihutas omakorda linnast välja. Teisipäeval tehtud pildil on migrant palvetamas. Foto: AP/Scanpix

Teisipäeval Luxembourgis kohtunud Euroopa Liidu siseministrid jätsid põgenike jaotuse otsustada nädala pärast toimuvale ülemkogule, kus asja hakkavad arutama ELi riigipead ja valitsusjuhid.

Eesti siseminister Hanno Pevkur ütles kohtumise järel, et järgmisel nädalal ülemkogul võidakse kokkulepe saavutada, aga suuri lootusi ta sellele ei pannud. «Tõenäolisem, et poliitiline kokkulepe tuleb alles sügisel,» märkis ta.

Kui ELi liidrid järgmisel nädalal üksmeelele ei jõua, läheb teema 9. juulil edasi siseministritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles