Kohus otsustas Andres Vaigu siiski vanglasse jätta

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetav allilmaliider Assar Paulus ja tema juhitud kuritegelik jõuk astust täna taas kohtu ette.
Väidetav allilmaliider Assar Paulus ja tema juhitud kuritegelik jõuk astust täna taas kohtu ette. Foto: Jaanus Lensment

Harju maakohus vaagis täna kinniste uste taga Assar Pauluse väidetava kriminaalse jõugu ühe juhi Andres Vaigu taotlust pääseda vahi alt ning tegeleda taastusraviga.

Ratastoolis olev Andres Vaik ütles avaistungil, et ei jaksa oma puude tõttu mitmeid tunde kohtusaalis istuda, mistõttu tuli istung katkestada.

Kohtunik organiseeris eelmisel nädalal istungisaali voodi. Vaik kinnitas, et voodi ei lahenda tema probleeme ja tal oleks vaja saada taastusravi, mida talle Tallinna vanglas ei võimaldata. Vaik avaldas soovi vahi alt välja saada, et ta saaks taastusravil käia ning seejärel ka kohtuistungitel osaleda.

Vaik rääkis, et tema olukord on vanglas palju halvenenud, kuid kohtuekspertiisis seda välja ei toodud. Kui kohtunik küsis, kas ekspertiisiakt ei vasta tõele, siis Vaik väitis, et paljud arstid on kinnitanud, et tema olukord on halvenenud.

Tänasele kinnisele istungile olid kutsutud terviseekspertiisi tegijad ning Tallinna vangla meditsiiniosakond.

Kohus otsustas Vaigu istungi lõppedes vahi alla jätta.

Prokuratuuri hinnangul ei ole mingit garantiid, et sügisel taas kokku saades oleks võimalik ikkagi pikemaid istungeid pidada. Lisaks kinnitas prokuratuur, et Tallinna vanglas on olemas koosseisuline füsioterapeut.

Prokuratuuri kinnitusel on mees pannud ka ratastoolis toime vägivallakuritegusid.

Tänasel istungil kaitsekõnede kuulamiseni jälle ei jõutud, istung läheb nendega edasi homme.

Varemgi vahi alt välja soovinud

Süüdistuse kohaselt Assar Paulusega kuritegelikku ühendust juhtinud Andres Vaik on varemgi püüdnud vahi alt vabaneda.

Riigikohus kinnitas, et Andres Vaigu kaitsja Sven Sillar esitas tänavu 30. jaanuaril kaebuse Tallinna ringkonnakohtu 6. jaanuari määruse peale. Ringkonnakohus otsustas nimelt jätta muutmata Harju maakohtu 2014. aasta 25. novembri määruse, millega otsustati Vaik vahi alla jätta. Kaitsja taotles vahistamise asemel elektroonilist valvet.

Riigikohus otsustas tänavu 31. märtsil Sven Sillari määruskaebust mitte menetleda. Seega jäi jõusse Harju maakohtu mullune määrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles