Kuldmedaliga koolilõpetajaid on järjest enam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldmedal
Kuldmedal Foto: TPM

Gümnaasiumi lõpetajatele telliti sel aastal 743 medalit tubli õppimise eest - 342 hõbemedalit ja 401 kuldmedalit. Hõbemedaliste jääb aasta-aastalt ikka vähemaks, seevastu parimate tulemustega lõpetajate arv on järjest kasvamas.

Mullu oli medalisaajate arv viimase kümnendi väikseim – kokku 678 ehk hõbemedaleid telliti siis 331 ning kuldmedaleid 347.

Tänavu oli veidi enam ka riigieksami sooritajaid – kui tänavu tegi gümnaasiumi lõpetamiseks ametlikke eksameid 9903 noort, siis 2014. aastal oli neid 249 võrra vähem (kokku 9654). 

Tuleb silmas pidada, et andmed kajastavad Innovest tellitud ja väljastatud medalite arve, mis ei pruugi 100-protsendiliselt ühtida sellega, kui palju tegelikult medalisaajaid on. Seda seetõttu, et koolid ja haridusosakonnad tellivad medaleid reservi ja väljastavad lisaks tellitule ka eelmise aasta reservis olevaid medaleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles