Paet: Venemaa-suunalisi meetmeid pikendatakse ilmselt jaanuari lõpuni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti hinnangul teevad Euroopa Liidu välisministrid esmaspäeval toimuval kohtumisel eeldatavalt otsuse pikendada Venemaa-suunalisi piirangumeetmeid järgmise aasta jaanuari lõpuni.

«See on kompromiss, mis 28 liikmesriigi vahel oli praegu võimalik saavutada,» ütles Paet pressiteate vahendusel. «Olukord Ida-Ukrainas pole paranenud, praegu kehtivat vaherahu on viimastel nädalatel rikutud kümneid kordi päevas. Samuti on Krimm jätkuvalt Venemaa poolt annekteeritud.»

Paeti sõnul on sanktsioonide pikendamise osas küll kõhklejaid, kuid samas puuduvad loogilised põhjendused piiranguid leevendada või kaotada enne, kui Venemaa pole oma agressiivset tegevust Ukrainas lõpetanud ning Ukrainal on võimalik taastada oma territoriaalne terviklikkus.

«Riigipiiride jõuga muutmine ei tohi kuuluda 21. sajandi Euroopasse ning sellega ei saa Euroopa Liit leppida,» lisas Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles