Juhiks?! Ei! ... Aga äkki siiski?

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitteformaalne Eesti saadik: Torontos elav Kristi Doughty suvisel külaskäigul Tallinna. Ta veab Kanadas maailma suurimat Eesti-teemalist kultuuriüritust väljaspool Eestit, 
filmifestivali 
EstDocs.
Mitteformaalne Eesti saadik: Torontos elav Kristi Doughty suvisel külaskäigul Tallinna. Ta veab Kanadas maailma suurimat Eesti-teemalist kultuuriüritust väljaspool Eestit, filmifestivali EstDocs. Foto: Jaanus Lensment

Kui su ülesanne on kontrollida, et hirmsuure ilma-TV-jaama toodang oleks päevast päeva heal tasemel, siis ega sa lisatööd ju ihalda. Eriti mitte sellist, mis on tasuta.

Kolm aastat tagasi sai Kanada eestlanna Kristi Doughty telefonikõne, milles kõlanud ettepanekule vastas ta kindlalt, edasist arutelu välistavalt: «Mitte mingil juhul!»

Põhjus oli selles, et Doughtyle (hääldada: daudhi), neiupõlvenimega Sau, ei meeldi olla juht, sest juht peab laval uhkeid kõnesid pidama. Mitte et ta sellega hakkama ei saaks. «Saaks küll,» kinnitab ta, «aga see ei ole asi, mis mind kohutavalt tõmbab.» Talle meeldib tööle käed külge panna, tegelikku tööd teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles