Viimsisse tuleb uus lasteaed-algkool

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsisse rajatav Karulaugu lasteaed-algkool
Viimsisse rajatav Karulaugu lasteaed-algkool Foto: 3D

Viimsi vallavolikogu kiitis heaks Karulaugu tee lasteaed-algkooli rajamiseks algatatud detailplaneeringu, algkooli osa valmib juba uueks õppeaastaks.

«Viimsi elanike arv on kümne aastaga kolmekordistunud, mistõttu on Viimsis tekkinud suur lasteaia- ja koolikohtade nappus,» lausus Viimsi vallavanem Haldo Oravas.

Sellel aastal avas Viimsi Keskkool seitse esimest klassi. «Kui järgmiseks sügiseks uut kooli ei avata, peab osa lapsi hakkama koolis käima õhtuses vahetuses,» sõnas Oravas.

Esimese etapina rajatakse 2009. õppeaasta alguseks 350 õpilasele mõeldud algkool. Kaks kuud hiljem valmivad hoone 120 kohaga lasteaia-osa ja spordisaal. Uues lasteaed-algkoolis on kasulikku pinda 6200 ruutmeetrit.

«Lisaks on uue kooli rajamiseks praegu ka majanduslikus mõttes sobivaim aeg, sest ehitushinnad on langenud,» lisas vallavanem. Hoone ehituseks saadud ehituspakkumised on suurusjärgus 130 miljonit krooni.

Hoone omanik on Karulaugu Kinnisvara OÜ, mis on AS E.L.L. Kinnisvara tütarettevõte. Vald sõlmis kinnisvarafirmaga hoone kasutuseks pikaajalise üürilepingu koos väljaostuõigusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles