Politsei on jaanipäeval kõrgendatud valmisolekus ning rikkujate suhtes karm

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres Laial tänaval toimus sõidukite kokkupõrge. Foto on illustratiivne.
Rakveres Laial tänaval toimus sõidukite kokkupõrge. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann / Postimees

Politsei pöörab jaanipühade ajal kõrgendatud tähelepanu liiklusohutusele ja avaliku korra tagamisele, ühtlasi pannakse inimestele südamele, et iga peoline annaks endast parima iseenda ja kaaslaste ohutuse tagamisel.

Politsei- ja Piirivalveameti politseimajor Kaido Saarniidu sõnul on politsei eelseisvate pühade ajal suuremate ressurssidega väljas ning seda eelkõige piirkondades, kus toimuvad suuremad pidustused: «alkohol on paratamatult paljude jaanipühade lahutamatu kaaslane, kuid selle liigtarvitamine on üheks suurimaks õnnetustesse sattumise põhjuseks. Inimene kaotab ohutaju ja satub kergemini konfliktidesse või langeb kuriteo ohvriks,» selgitab ta.

Suuri jõudusid rakendatakse ka liikluse rahustamiseks. «Roolijoodikute ja kiiruseületajate suhtes oleme karmid ning korduvrikkujate puhul kasutame vajadusel kõige äärmuslikemaid meetmeid – liiklusrikkujatele võidakse määrata arest või tema liiklusvahend konfiskeerida. Pühade ajal on politsei selliste rikkumiste puhul resoluutne ja karmikäeline, et hoida inimeste elusid ja tervist,» ütleb Saarniit.

Korrakaitsjad rõhutavad, et jaaniöö turvaliselt möödumise huvides võiks iga seltskond leida enda seast vähemalt ühe kaine peolise, kes sõpruskonnal silma peal hoiab ja on vajadusel kaineks autojuhiks. Samuti rõhutab politsei, et igaüks peab tegema kõik endast oleneva, et purjus inimene rooli taha ei satuks ning autosõidule minnes oleks sõidukis reisijaid vastavalt istekohtade arvule ja kõikidel turvavööd kinnitatud.

Jaanitulelistel soovitab politsei arvestada ka teiste ümberkaudsetega. Muusika võiks südaööst alates olla mõistlikul helitasemel. Suuremate ühispidude korraldajatel on kohustus tagada, et pidu mööduks turvaliselt ja vahejuhtumiteta.

Eelmisel aastal tõsisemaid õnnetusi ega üliraskeid kuritegusid jaanipühade ajal ei registreeritud. Suurem osa politseile tulnud väljakutsetest olid seotud alkoholi liigtarvitamise ning selle tagajärjel tekkinud tülidega. Jaaniööl avastas politsei enam kui poolsada alkoholi mõju all juhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles