Video: jaanieelsel nädalavahetusel tabati ligi 100 joobes juhti

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioonfoto roolijoodikust
Illustratsioonfoto roolijoodikust Foto: Eero Vabamägi

Olgugi et jaanipühad ei ole käes, tabas politsei möödunud nädalavahetusel 84 joobes roolikeerajat, kellest kaks olid narkootikumide mõju all.

Kanal 2 saate «Reporter» teatel toimetati kuus vahelejäänud joobes sõidukijuhtidest arestimajja.

Politsei töö ja rahva ootused jaanipühade ajal

Nagu on eelnevad aastad näidanud, kaotab nii mõnigi inimene jaaniõhtuses meeleolus igasugused piirid, mistõttu on politsei roolijoodikute ja kiirusületajatega pidustuste ajal karm ja resoluutne: korduvrikkujate puhul määratakse kas kohe arest või konfiskeeritakse tema sõiduk.

Korrakaitsjad kutsuvad inimesi üles jälgima oma alkoholijoobes kaaslasi, et nad pühade ajal rumalustega hakkama ei saaks, sest nagu ütles «Reporterile» Lõuna prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets: «Traagilised õnnetused on varmad saabuma.»

«Meeldiva napsitamise asemel asub kahevõitlusesse kärakaga ja paraku jääb sellele alla,» ütles Koemets, kelle hinnangul purupurjus isik võib hakata kas kraaklema või veel hullem - läheb autorooli taha istuma.

Ta lisas: «Nii et ühe lolli käest ära võetud autovõtmed või viinapudel võib päästa mitte ainult selle õnnetukese enda elu, vaid ka olla elupäästjaks meile endile või lähedastele.»

Kuigi politsei pöörab suuremate ressurssidega jaanide ajal kõrgendatud tähelepanu liiklusohutusele ja avaliku korra tagamisele, on ka rahva ootused politseile sel ajal kõrgemad.

«Meilt oodatakse, et me suudaksime aidata tagada seda, et see oleks rõõmu, valguse ja armastuse aeg, mitte traagika ja vere ja õuduste aeg,» kommenteeris korrakaitsja.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles