Aasta jooksul on kainerisse sattunud üle 5000 inimese

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kainestusmaja.
Tallinna kainestusmaja. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pealinnas aasta eest ametlikult avatud kainestusmaja on oma vajalikkust tõestanud sellega, et vähem kui aasta jooksul on sinna sattunud ligi 5300 inimest.


Lääne-Tallinna Keskhaigla territooriumil Tallinna linna poolt hallatavas hoones paiknev kainestusmaja alustas joobes inimeste vastuvõttu mullu 16. novembril. Kainestusmaja käivitamisel võeti eeskujuks Helsingi vastavad kogemused.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul näitab esimene tööaasta, et otsus kainestusmaja taasavamiseks Tallinnas oli igati õige. «Nagu eeldasime, on väga oluliselt vähenenud probleemid joobes isikutega haiglate EMO osakondades ja sotsiaalmajutusüksustes, sest nood toimetatakse nüüd politseitoimkonna või kiirabibrigaadi poolt kiirelt kainenemiseks uude kainestusmajja, kus on tagatud nende meditsiiniline järelevalve ning ära hoitud nende kodutute külmumisoht, keda purjuspäi öömajja võtta ei saa,» lausus abilinnapea.

Kainestusmajas on kokku 30 kahekohalist kambrit, kainenejate arv on varieeruv ja kõige suurem koormus on tavaliselt kuu algul, mil kainenema on päeva jooksul toodud ligi 35 klienti.

Kokku on aasta jooksul registreeritud 5285 külastust, eestlaste, venelaste ja soomlaste kõrval on sagedasemateks klientideks lätlased, rootslased, poolakad ja inglased, kokku 73 teiste riikide kodanikku. Kainenema toodud naiste puhul domineerib vene rahvus, rekordiline naisjoodikute hulk - 81- toodi kainestusmajja mullu märtsikuus.

Kainestusmaja teenistuses töötab kokku 14 Põhja prefektuuri teenistujat, neist kaheksa on politseiametnikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles