Eesti-soome-hispaania jõuk viis Soome miljonite eest uimasteid

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Soome politsei jõudis jälile eesti-soome-hispaania jõugule, kes eestlaste juhtimisel viis Soome 53 miljoni krooni eest uimasteid.

Politsei uurimise järgi toodi Soome alates 2007. aasta algusest 270 kilo hašišit, üle 17 kilo amfetamiini, 6000 Subutexi tabletti ja 400 grammi kokaiini.

Narkootikumidest tehti umbes 650 000 doosi, keelatud ainete hind tänavakaubanduses ulatub 3,4 miljoni euroni (53 miljonit krooni), vahendas Iltalehti.

Soome politsei konfiskeerib esimest korda rahvusvaheliselt narkojõugult kuritegeliku teenistuse abil soetatud varasid.

Vastavalt kohtu otsusele võetakse ära eestlastest juhtidele kuulunud kinnistuid, kortereid, krunte, sõidukeid ja aktsiaid. Nende kogusumma ulatub miljoni euroni (15,6 miljonit krooni), vahendas YLE24.

Narkojõugu hierarhiat hoiti alal sisevägivalla abil. Politseinikud võtsid kurjategijatelt ära ka relvi.

Narkootikumide hankimise, smugeldamise ja levitamisega tegeles umbes 20 soomlast ja eestlast ning üks hispaanlane, kes oletatavalt muretses hašišit.

Uurimise ajal on kinni peetud 22 inimest, neist seitse on endiselt trellide taga ja viis on juba saanud kohtult karistada.

Lisaks Soome politseile ja tollile osalesid kurjategijate paljastamisel Eesti, Rootsi ja Hispaania ametivõimud.

Kogu loo lõplik uurimismaterjal saab kaante vahele lähinädalatel ja seda hakatakse sügisel arutama Espoo ringkonnakohtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles