Viisakeskuses pikad järjekorrad

Olga Lebedeva
, venekeelse Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiendat aastat liiguvad Vene turistiviisa taotlused läbi Invisa Fiduciary Services OÜ viisakeskuse, mis võtab taotluste menetlemise eest 21 euro suurust vahendustasu.
Viiendat aastat liiguvad Vene turistiviisa taotlused läbi Invisa Fiduciary Services OÜ viisakeskuse, mis võtab taotluste menetlemise eest 21 euro suurust vahendustasu. Foto: Ekraanitõmmis

Venekeelse Postimehe lugeja, kes oma nime avalikustada ei soovinud, jagas kogemusi Vene viisakeskuse külastamisest Tallinnas, mis tema sõnul ei olnud üldse valmis viisasoovijate hooajaliseks tulvaks.

Firma Invisa Fiduciary Services OÜ tegevdirektor Ivan Breganov kinnitas, et dokumentide vastuvõtmise järjekorrad on viimasel ajal tõesti tunduvalt pikenenud, aga märkis, et kui dokumendid õigel ajal sisse anda, siis viisa saamisega ja Venemaale puhkusele sõitmisega raskusi ei teki.

«9. juunil läksin Vene viisakeskuse Tallinna osakonda, sest oli vaja sisse anda dokumendid viisa saamiseks,» rääkis lugeja. «Kasutasin keskuse teenust poole aasta eest (ennast eelnevalt registreerides) ja tahtsin nüüd sama teha. Aga kõige põhjal paistab, et suvepuhkuste tippaeg osutus viisadega tegelevale asutusele harjumatuks: ajalehetoimetusse pöördumise ajal (19. juuni – toim) oli lähim vormistamise aeg 29. juuni. Muidugi, rege rauta ikka suvel, vankrit talvel, ning kõige nupukamad on osanud kohaneda. Aga ülejäänud?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles