Uus kitsaskoht liikluses: algab Tammsaare tee remont

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25. juunil algab Tammsaare tee remont.
25. juunil algab Tammsaare tee remont. Foto: Uwe Gnadenteich

Alates 25. juunist remonditakse Tammsaare tee Järvevana raudteeülesõidu ja Tondi tänava vahele jäävat lõiku.

Sel ajal on mõlemas suunas avatud vaid üks sõidurada. Suletud on parempööre Järvevana teelt Pärnu maanteele ja Pärnu maantee linnast väljuval suunal parempööre Tammsaare teele.

«25. juunist kuni 19. juulini on suletud Mustamäe-suunaline sõidutee. 20. juulist kuni augusti keskpaigani on suletud Järvevana tee suunaline sõidutee. Mõlemas suunas jääb avatuks üks sõidurada, kord ühel teepoolel, kord teisel,» rääkis transpordiameti juhataja Andres Harjo.

Sellega kaasnevad ka üsna suured muudatused ühissõidukite liikluses.

«12. ja 13. liinil muudatusi ei ole, aga 20 ja 20A liinide bussid suunatakse esimeses etapis, kui suletud on Mustamäe-suunaline sõidutee, ümbersõidule Pärnu maantee, Tondi tänava ja Tammsaare tee kaudu. Teises etapis on kesklinna suunal ümbersõit mööda Tammsaare teed, Tondi tänavat ja Pärnu maanteed. Tondi tänavale luuakse ajutine täiendav peatus Marsi. Ära jäävad peatused Hallivanamehe, Kalev ja Sõjakooli,» ütles Harjo.

45. liini bussid suunatakse Väike-Õismäe suunal ümbersõidule marsruudil Järvevana tee, Veerenni tänav, Tehnika tänav, Vana-Lõuna tänav, Vineeri tänav ja Pärnu maantee.

«See ring on päris pikk, aga muid variante kahjuks ei ole. Hea on see, et sellel ringil peatused oluliselt ei muutu. Ainult Renniotsa peatus viiakse 45. liinil Järvevana teelt üle Veerenni tänavale,» lausus Harjo.

25. juunist kuni 25. augustini leiab aset ka Viru bussiterminali remont, mille ajaks viiakse busside algpeatused Hobujaama ja Laikmaa tänavatele.

1. juulist kuni 21. juulini on kavas Viru ringi trammipöörangute vahetus, mistõttu jääb trammiliiklus kolmeks nädalaks täielikult seisma. Tramme hakkab asendama asendusbuss nr 42. Selle marsruuti pikendatakse kesklinnast kuni Koplini. Peatused tehakse trammiliinide peatuste lähedusse jäävatesse bussipeatustesse või rajatavatesse ajutistesse bussipeatustesse.

Kesklinnas tehakse Hobujaama peatused trammipeatuste kõrval Narva maanteel paiknevates Hobujaama bussipeatustes. Ära jäävad Laikmaa tänaval paiknev Laikmaa peatus ja Rävala puiesteel mõlemal suunal paiknevad Tornimäe peatused ning Kopli tänaval linnast väljuval suunal paiknev Volta peatus.

Sõidukijuhtide jaoks hakkavad liiklusolud leevenema alates 20. juulist, kui avatakse Narva maantee lõik Laikmaa ja Gonsiori tänavate vahel. Samal ajal peaksid lõppema ka tööd Viru ringil ning 22. juulist avatakse taas 1. ja 3. trammiliin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles