Hololei: ELil on ühtne poliitika

Evelyn Kaldoja
, Brüssel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Hololei
Henrik Hololei Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Kui Ukraina olukord halveneb, võib ka Eesti ukse taga olla pagulastulv ja ilmselt tahaksime siis, et ülejäänud Euroopa Liit meid aitaks, hoiatab Euroopa Komisjoni asepeasekretär Henrik Hololei (45). Nagu me tahame ülejäänud 27 riigilt toetust ka praegu.

-Kui suur üllatus oli teile nimetamine uuele ametikohale (pühapäeval tuli teade, et Hololei määratakse Euroopa Komisjoni transpordi peadirektoraadi peadirektoriks; ta on esimene sellesse ametisse tõusnud eestlane – E. K.)?

Ikka oli üllatus. Selliste asjade puhul ei ole viimase hetkeni selge, kuidas läheb. Kui transpordivolinik Violeta Bulc ja komisjoni president Jean-Claude Juncker selle ettepaneku tegid, siis loomulikult oli see suur au ja ka tunnustus tööle, mida oleme Siim Kallasega selles valdkonnas teinud. On hea tagasi minna valdkonda, mis mulle varasema nelja ja poole aastaga väga südamelähedaseks sai, kus on võimalik töötada fantastiliste inimeste ja väga huvitavate teemadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles