Tartu Ülikoolis käib suurim võidujooks kohtadele arstiteaduskonnas

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstitudengid.
Arstitudengid. Foto: Ove Maidla / Postimees

Sisseastumisavalduste esitamine Tartu Ülikooli on saanud hoogsa alguse ja juba mõne päevaga on soovijate hulk tõusnud ligi 5000ni. Nagu tavaks, on tulevaste tudengite hulgas populaarseim eriala arstiteadus.

Tartu Ülikooli bakalaureuseõppesse on alates 22. juunist esitatud 3032, magistriõppesse 1444 ja doktorantuuri 384 avaldust. Kõigest mõne päevaga on aga juba ületatud õppekohtade arv – neid on vastavalt 2311, 1357 ja 162.

«Avalduste suur arv pole Tartu Ülikooli eesmärk, küll aga on seda tudengikandidaatide võimekus. Tartu Ülikooli pääsemine ei ole lihtne, sest võrreldes teiste ülikoolidega on meil Eesti kõige kõrgem sisseastumislävend, mis toob vastuvõtuperioodi lõpuks Tartu Ülikooli õppima vaid kõige võimekamad tudengikandidaadid,» märkis ülikooli õppeprorektor Martin Hallik.

See – võtta vastu parimad kandidaadid, kel on süvendatud huvi oma haridustee kujundamisel – ongi Halliku sõnul Tartu Ülikooli eesmärk.

Tänase seisuga on kõige rohkem avaldusi esitatud arstiteaduse (454), õigusteaduse (270), hambaarstiteaduse (162), informaatika (158) ja füsioteraapia (143) erialale. Ka mullu oli erialadega seotud esiviisik sama.

«Need on perspektiivikad erialad, mille järele on tööturul aasta aastalt tugev nõudlus ning mille puhul on äärmiselt oluline õppekvaliteet. Seepärast on ka Tartu Ülikooli diplom nendel erialadel kvaliteedimärk, mida tööandjad usaldavad,» sõnas Hallik.

Nii on näiteks Eesti juristide esindajad tema sõnul toonud välja, et just Tartu Ülikooli õigusharidus on Eesti juristkonna järjepidevuse kasvulava ja just selle ülikooli õigusteaduskonna lõpetajad on Eesti parima õigusharidusega.

«Ka IT osatähtsus maailmas aina kasvab, üha suurem vajadus IT-sektori töötajate järele on nii Eestis kui ka välismaal. Tartu Ülikooli IT-eriala vilistlaste edulood näitavad, et TÜ haridusega selles valdkonnas luuakse innovatsiooni ning viiakse ellu maailma muutvaid ideid, nagu näiteks Transferwise’i loojad, TÜ vilistlased seda teinud on,» lausus õppeprorektor.

Tartu Ülikooli õppimiseks saab avaldusi esitada veel nädalajagu ehk 2. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles