Eesti Meedia ühendas maakonnalehed ettevõttesse Ühinenud Ajalehed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Meediale kuuluvad nii Postimees kui Pärnu Postimees.
Eesti Meediale kuuluvad nii Postimees kui Pärnu Postimees. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Meedia ja Pressinvest lõid maakonnalehtede haldamiseks ja arendamiseks ning uute projektide käivitamiseks ühisfirma Ühinenud Ajalehed.


Ühinenud Ajalehed omab kohalikke maakonnalehti Pärnu Postimees, Sakala, Virumaa Teataja, Järva Teataja ja Valgamaalane. Ühinenud Ajalehtede osalusest kaks kolmandikku kuulub Eesti Meediale ja kolmandik Pressinvestile.

«Seni jaotusid osalused erinevates maakonnalehtedes Eesti Meedia ja meie partnerite vahel väga erinevalt, mis ei võimaldanud kõiki maakonnalehti võrdselt arendada,» kommenteeris Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik.

Näiteks omas Eesti Meedia varem täielikult Pärnu Postimeest ja valdavat enamust Valgamaalasest. Sakalas ja Järva Teatajas jagunesid osalused Eesti Meedia ja Pressinvesti vahel võrdselt ning Virumaa Teatajast omas Eesti Meedia 53 ja Pressinvest 47 protsenti.

Kadastiku sõnul võimaldab uus struktuur maakonnalehtedel paremini kohanduda halvenenud majandusoludega, mis kajastub paratamatult ka reklaamiturul.

Lisaks on ka lihtsam uusi ideid ja arendusi teostada. Näitena tõi Kadastik esile maakonnalehtede internetiportaalide arendamise.

«Uue ettevõtte loomisel pole tegemist pelgalt erinevate ajalehtede koondamisega ühtsesse ettevõttesse, vaid eesmärgiks on ka uute, ühiste suurprojektide tegemine,» lisas Ühinenud Ajalehtede juhatuse esimees Margus Mets.

«Ühe ühisprojekti tiraažiks võib kujuneda näiteks 100 000 eksemplari.»

Ühinenud ajalehtede aastakäive ületab 100 miljonit krooni. Kõik maakonnalehed ja lehti väljaandvad ettevõtted jäävad senisel kujul alles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles