Kõrgkoolides avatakse uued õppekavad

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes on maailma IT-tudengite seas ihaldatuimad tööandjad?
Kes on maailma IT-tudengite seas ihaldatuimad tööandjad? Foto: PantherMedia

Tallinna Ülikoolis avatakse uuest õppeaastast äsja loodud integreeritud loodusteaduste õppekava. Laiapõhjaline eriala võimaldab õppuril lükata spetsialiseerumine tulevikku ning õppekava üles ehitatud nii, et esimese õppeaasta jooksul omandatakse teadmised vaid selle erialaga seotud üldainetest.

Ülikooli matemaatika ja loodusteaduste instituudi õppejuht Marko Vainu põhjendas spetsiifiliste õppekavade ühendamise vajadust üliõpilaste arvu märkimisväärse vähenemisega loodusteadustes. «Viimase paari aasta vastuvõtt spetsiifilistele loodusteaduste õppekavadele on näidanud mitmekordset üliõpilaskandidaatide huvi langust. Seega suunab demograafiline auk kombineerituna tasuta kõrgharidusele üleminekuga õppurid eelkõige «pehmetele» erialadele ning spetsiifilistele õppekavadele lihtsalt ei jätku enam inimesi,» ütles ta.

Samuti on probleemiks õppurite suutmatus otsustada. «Paljud gümnaasiumilõpetajad ei tea sisseastumise hetkel veel päris täpselt, milline loodusteaduste eriala neile südamelähedane on,» rääkis Vainu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles