Maarahva kongress tunnustas maaelu eestvedajaid tänumedalitega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Särgava
Juhan Särgava Foto: Mihke Maripuu

Täna Paides toimuval Maarahva viiendal kongressil tunnustati maaelu eestvedajaid, kes seisnud selle eest, et elu maal oleks võimalik.

Maaelu eestvedajatele anti pidulikult Maarahva viienda kongressi poolt Tauno Kangro valmistatud tänumedalid «Maarahva kongress tänab». Tunnustus anti neljateistkümnes kategoorias.

Maarahva kongress tunnustas tänumedaliga:

Õpetaja– Daina Pärt, Roosna-Alliku Põhikooli direktor

Kultuurikandja– Virve-Elfriide Köster, keda tuntakse Kihnu Virve nime all. Virve on tutvustanud Kihnu saart ja kohalikku kultuuri tervele Eestile ning hoidnud seda au sees.

Külavanem– Enn Sarv, Tuhalaane küla sädeinimene.

Põllumees– Taso Veere, OÜ Peetri Põld ja Piim juht ning olnud Kareda valla suurim põllumajandusettevõtja, andes tööd kohalikele inimestele.

Omavalitsustegelane– Ivar Tedrema, Kambja vallavanem, kes on pälvinud Kambja valla rahva pikaajalise usalduse ja poolehoiu.

Ajakirjanik – Peeter Ernits, kes on olnud pikki aastaid nii ajalehe Maaleht peatoimetaja kui selle asetäitja ning Eesti ajakirjanike liidu esimees.

Metsamees – Kaarel Tiganik, metsa eest võitleja. Samuti on ta aidanud läbi viia mitmeid üritusi, et tõsta noorte huvi looduse vastu ja väärtustada looduslähedast elustiili.

Ajaloolane – Arvo Sirendi, kes on uurinud Eesti põllumajanduse ajalugu ning tänu tema eestvedamisele on see nüüd ka üles täheldatud.

Ettevõtja – Rudo Puks. Viljandimaal asuva Kopra turismitalu peremees. Ta on loonud talu ja teinud sellest armastatud maalähedase puhkekoha ning andnud kohalikele elanikele tööd.

Kalakasvataja – Hans Kruusimägi, kes on rajamas Lääne-Virumaale Eesti suurima kalakasvanduse.

Teadlane – Olav Kärt. Maaülikooli professorina taganud selle, et Eesti põllumajandus rajaneks eelkõige meie endi inimeste loodud teaduslikul teadmisel.

Maapere –Räpina vald Pari talu maapere ning Orava vald Mäeotsa talu maapere.

Mahetootja – Juhan Särgava, kelle Saidafram on nii Eesti kui kogu Ida-Euroopa suurima mahefarm ning tema eesmärk on tervisliku toidu kasvatamine alates künnist, külvist ja loomade hoiust loodussõbralikul viisil.

Sotsiaaltöötaja – Ürjo Mälksoo. Arst, kes tegeleb seal järjekindlalt elu hammasrataste vahele jäänud inimeste terviseprobleemide lahendamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles