Millest Edgar Savisaar elab?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar saab küll suurt ametipalka ja lisatasusid sihtasutustest, kuid pärast abielulahutust võetud suurlaenu järel tekib põhjendatult küsimus, millest linnapea elab, kui kogu deklareeritud sissetulek kulub laenumakseteks ja jääb veel puudugi.

Linnapea Edgar Savisaar kinnitas eile, et võttis Vilja Savisaarega lahutuse käigus enda kanda kogu laenu Olevi tänav 24 asuva maja suhtes ning laenas Liechtensteini ettevõtjalt Peter Kaiserilt 2,7 miljonit krooni. «Laen on võetud kaheksaks aastaks ja intress on 8 protsenti,» kinnitas Savisaar «Aktuaalsele kaamerale».

Arvutus näitab, et sellistel tingimustel laen teeb laenukalkulaatori arvutuste järgi igakuiseks tagasimakseks 38 282 krooni.

Tallinna linnapea ametipalk on 51 400 krooni, mis teeb netosissetulekuks 39 942 krooni.

Lisaks sellele on Savisaar enda sissetulekutena deklareerinud SA Tallinn 2011 nõukogu esimehe töötasu, mis on sihtasutuse andmetel 71 775 krooni aastas ehk netona ligi 4 593 krooni kuus. SA Tallinna Arengu- ja Koolituskeskuse nõukogu esimehena sai Savisaar mullu töötasu 32625 krooni ehk ligi 2088 krooni kuus.

Lisaks on linnapea deklareerinud autoritasud. See, kui palju saab ametiisik tulu näiteks dividendidelt, ei kuulu majanduslike huvide deklaratsioonis avaldamisele. Savisaarel on deklaratsiooni järgi üks osak Fixor Holding OÜ-s, koguväärtusega 40 000 krooni.

Selliste arvutuste järgi peaks Edgar Savisaarel pärast laenumaksmist kasutada jääma vähemalt 8341 krooni.

Samas on Savisaar deklareerinud ka oma varasema eraisiku laenu 1,55 miljonit krooni, mis näiteks 10-aastase makseperioodi ning 2-protsendilise intressiga arvutades teeb tagasimakseks 14 262 krooni kuus.

Linnavalitsuse nõunik Liina Oja kinnitas Postimees.ee'le, et varasema eraisiku laenu maksis linnapea uut laenu võttes ära, nii et seda tal enam pole. Samuti märkis ta, et linnapeal on peale töötasu palju muid tulusid, näiteks tõi ta Savisaare teosest «Peaminister» laekuvad autoritasud, mitme ettevõtte müümise ja dividenditulud Fixor Holdingist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles