Eestlane Kreekas: inimesed on šokis

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka. Järjekorrad pangaautomaatide taga
Kreeka. Järjekorrad pangaautomaatide taga Foto: YANNIS BEHRAKIS/REUTERS

Neli aastat Kreekas elanud eestlane Reelika Kull ütles, et tema elukohas, Santorini saarel, valitseb pärast pankade sulgemist paanika.

«Laupäeva hommikul tuli minu elukaaslane väga suurte silmadega koju ja ütles, et sa ei kujuta ette, mis juhtus – ta oli väga ehmunud,» meenutas Kreekas elav eestlanna uudist pankade sulgemise kohta. «Tema endine elukaaslane oli talle helistanud ja öelnud, et tal on praegu kümme eurot sularaha. Rohkem ei ole, aga sularahaautomaatide juures on nii palju rahvast, et kõik seisavad järjekorras ja panka ka ei saa,» kirjeldas eestlanna.

Kull töötab Santorinil baaris koos paljude teiste rahvuste esindajatega. Tema sõnul välismaalased pankade sulgemise pärast eriti ei muretse, kuna ütlevad, et neil pole niikuinii pangaarvel eriti palju raha. Kreeklased on Kulli sõnul aga väga pinges. «Kõik püüavad minna panka ja raha välja võtta või kuidagi oma viimaseid rahasääste liigutada,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles