Savisaar: vaikimise periood peab lõppema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarahva kongress
Maarahva kongress Foto: Raigo Pajula

Täna Paides toimunud Maarahva V Kongressil sissejuhatava kõne pidanud Keskerakonna esimees Edgar Savisaar rõhutas, et maarahvas peab kongressil sõnastama oma seisukohad ja nõudmised ning maarahvast tuleb viimaks ka kuulda võtta, sest muidu vaatab meile vastu maapiirkondade tühermaa.

«Maarahvas peab saama ennast väljendada ja oma hääle Eestis kuuldavaks teha. Maarahvaga tuleb hakata arvestama,» rõhutas Savisaar, et vaikimise periood peab lõppema.

Savisaare hinnangul kardavad võimuparteid, et kongress võib tõsta maainimeste ego põhjendamatult kõrgele ja tekitada asjatuid lootusi. Tema sõnul on Reformierakonna ning IRL-i ettepanek ja surve kogu aeg olnud selles suunas, et maal ei tekiks alternatiivseid liikumisi ja seega oleks maarahva hulgas toimuv hästi jälgitav, kontrollitav ja suunatav.

Savisaar märkis, et ministrina pidas ta oluliseks põllumajandusele otsetoetuste tasumist maksimummääras, mida tänane valitsus on olulisel määral vähendanud.

«Nüüd on asutud sulgema koole, kaupluseid, postkontoreid ja paljusid teisi asutusi. Kui praegune valitsus sulgeb maakoolid, siis sunnib ta noored maalt lahkuma,» sõnas Savisaar. «Asulate kui tervikute hääbumine võib võtta aega, kuid kui on läinud haridus, kaubandus ja sidevõrk, siis ei ole külasurmale alternatiivi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles