Eesti saab 175 miljonit eurot Rail Balticu projekteerimiseks

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Euroopa ühendamise rahastu annab Eestile Rail Balticu projekteerimiseks ja raudtee alla jäävate maade omanikelt väljaostmiseks 175 miljonit eurot, 38 miljonit peavad maksumaksjad omalt poolt juurde lisama.

«Praeguse rahastusega jõuame ehitamise nn null-etappi, millega projekteerime raudtee ja ostame välja trassialused maad,» ütles Rail Balticu projektijuht Miiko Peris eile majandusministeeriumi infotunnis. «Ehitustöödeks on raha juurde vaja.»

Nüüd saab Eesti alustada raudtee tehnilise projekteerimise ning Tallinna ja Pärnu reisiterminalide kavandamisega. Esimeste tehinguteni trassialuste maade väljaostmiseks senistelt omanikelt jõutakse järgmise aasta suveks, kui projekteerimistööd on lõppenud ja planeeringud kinnitatud. «Maade soetamiseks nähakse tavaliselt ette kümme protsenti projekti maksumusest, kuid meil seisab hindamine alles ees ning tõenäoliselt nii palju ei kulu,» lausus Peris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles