Nõunik: Savisaare sissetulekute pärast ei pea muretsema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare raamat «Peaminister. Eesti lähiajalugu 1990-1992»..
Edgar Savisaare raamat «Peaminister. Eesti lähiajalugu 1990-1992».. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavalitsuse nõunik Liina Oja kinnitas Postimees.ee’le, et linnapea Edgar Savisaarel on peale majanduslike huvide deklaratsioonis avaldatud tulude ka muid sissetulekuid, nii et ajakirjandus ei pea tema pärast muretsema.

«Muidugi on härra Savisaarel palju muid sissetulekuid. Alustagem sellest, et tema «Peaministri» raamatut on müüdud üle kümne tuhande eksemplari nii Eestis, Soomes kui ka mujal,» märkis Liina Oja. «Kui keegi arvab, et seda tehti ilma rahata, siis nii see ei ole.»

«Jätkan sellega, et Savisaar on viimastel aastatel müünud mitmeid ettevõtteid, näiteks küllalt eduka mööblifirma ja hiljem ka toimiva raadiojaama Rakveres,» loetles Oja.

«Ettevõte Fixor Holding on isegi masu ajal teinud edukaid ostu- ja müügitehinguid, mida Eesti meedia on korduvalt ka ära märkinud, samuti on Fixor Holding maksnud härra Savisaarele dividende,» kinnitas nõunik.

«Nii, et Savisaare sissetulekute pärast ei peaks küll muretsema,» ütles Oja.

Samuti selgitas Liina Oja, et Savisaare laenukoormus ei ole suurenenud. «Esiteks, eelmine laen maksti ära või täpsemini refinantseeriti uue laenuga, seda laenu enam üleval ei ole. Teiseks, arvestage, et eelmise aasta sügisel elas abielupaar veel koos ja laenud olid jaotatud kahe abikaasa vahel,» lausus ta.

Postimees.ee arvutas, et Edgar Savisaare avalikult deklareeritud tuludest peaks napilt jätkuma tema laenude äramaksmiseks või jääma puudugi, arvestades tema eile avalikuks tulnud 2,7 miljoni kroonist laenu, mis on linnapeal võetud 8-protsendilise intressiga kaheksaks aastaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles