Hommikul kodus, õhtul sõjaväes

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaale 1. jalaväebrigaadi Jõhvi linnakusse jõudnud ajateenija Enar (vasakul) proovis eile laos mundrit selga.
Ida-Virumaale 1. jalaväebrigaadi Jõhvi linnakusse jõudnud ajateenija Enar (vasakul) proovis eile laos mundrit selga. Foto: Liis Treimann

Eile asus kaitseväekohustust täitma ligikaudu 1700 kutsealust, kes peavad lisaks 11 kuud vältavale eemalolekule hakkama saama ka tsiviilellu maha jäävate probleemidega. Sellest hoolimata on aega teenima suunduvate noormeeste meeleolu pigem positiivne.

«Suhtun kaitseväkke minekusse pigem positiivselt, negatiivseid emotsioone eriti ei ole,» ütles Tallinna kesklinnas kaitseressursside ameti ees sidepataljoni aega teenima viivat bussi oodanud Marko.

Kuigi kutsealune sai võimaluse ise enda kaitseväkke minekut ajastada, leidis ta, et tsiviilelust lahkumine ei olegi nii lihtne, kui arvata võis. «Sain oma õpingud ära lõpetada, neid kaitsevägi ei sega, küll aga jääb pooleli tööelu,» rääkis noormees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles