Maarahva kongress: väikeriigil ei tohi olla ääremaid

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarahva kongress
Maarahva kongress Foto: Raigo Pajula

Keskerakonna kokku kutsutud maarahva kongress võttis vastu avalduse, milles kinnitas, et väikeriigil ei tohi olla ääremaid, toit laual peab olema kodumaine ning säilima peavad maakoolid.

«Pinged maaelu ja -majanduse perspektiivide, kohapealse elukorralduse arengu, hariduselu korralduse, elanikkonna püsimise ja majanduskriisist väljumise väljavaadete osas on lahendamise asemel võimendunud kriitilise piirini,» märkis maarahva viies kongress oma avalduses.

Kongress nõuab endaga arvestamist ja maaelu väärtusi toetava riikliku poliitika elluviimist ning teeb juhatuse liikmetele ülesandeks anda need otsused üle presidendile, peaministrile ja riigikogu esimehele.

Lisaks teeb maarahva kongress volikogule ülesandeks algatada riigikogus vajalikud eelnõud koostöös nende erakondadega, kes kongressi seisukohti toetavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles