Korteriühistud nõuavad riigikogult õiglast elektrihinda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteriühistud soovivad taastuvenergia tausde vähendamist.
Korteriühistud soovivad taastuvenergia tausde vähendamist. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti korteriühistute tänasest suurfoorumist osavõtnud nõuavad õiglast elektrihinda.

Ühistud soovivad taastuvenergia tasude kärbet, mis tooks endaga kaasa elektrihinna alanemise  ja vähendaks hinnasurvet elanikele.

Enam kui 400 korteriühistu juhid andsid oma heakskiidu avalikule pöördumisele, mis esitatakse riigikogule ja milles tuuakse välja, et taastuvenergia toetuste süsteem ei arvesta piisavalt elektritarbijate seaduslikke huve ja õigusi.

«Süsteem on toonud kaasa olukorra, kus elektri ja soojuse tootjad teenivad investeeringutelt põhjendamatult kõrget tootlikkust – kuni 40 protsenti aastas – ja seda tarbijate poolt makstud avalike tasude arvelt,» seisab dokumendis.

Foorumil osalenud ühistud leiavad, et taastuvenergeetika arendamine on vajalik, kuid peab toimuma tasakaalus tarbijate huvidega

Olukorra lahendusena näevad ühistud veel sel aastal taastuvenergia tasude korra ja tingimuste muutmist, et alates 2011. aastast võiksid rakenduda korrigeeritud tasud. Selle tulemusel väheneksid taastuvenergia tasud elektritarbijale kuni 75 protsenti ning elektrihind muutuks õiglasemaks, leiavad ühistud.

Eesti Korteriühistute Liitu kuulub üle 1400 korteriühistu, kes esindavad rohkem kui 150 000 elanikku, on üks suurimaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles