Konsul kohtus Eston Kohvriga

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: Liis Treimann

Täna kohtus Eesti Moskva saatkonna konsul Eston Kohvriga Pihkva eeluurimisvanglas, teatas välisministeerium. Möödunud nädalal sai Kohver telefonitsi ka lähedastega rääkida.

Välisministeerium teatas, et konsul edastas täna Kohvrile sõnumid lähedastelt ning andis ülevaate Eestis ja rahvusvahelisel tasandil tehtud avaldustest, milles nõutakse tema ebaseadusliku kinnipidamise lõpetamist ja kohest vabastamist.

Kohvri vabastamise nõudmiseks on teinud avaldused Euroopa Liit nii ÜRO inimõiguste nõukogus kui ka Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsioonis (OSCE). Euroopa Liidu avaldusega OSCEs ühinesid Albaania, Bosnia ja Hertsegoviina, Gruusia, Island, Makedoonia, Montenegro, Moldova, Norra ja Ukraina.

Eston Kohvri vabastamist nõudva avalduse tegid OSCEs ka Ameerika Ühendriigid ja Kanada.

Konsul jätkab regulaarselt Kohveriga suhtlemist ja kohtumisi ning järgmine kohtumine toimub esimesel võimalusel. Kohtumised konsuliga on ainus vahetu suhtlus- ja infovahetuskanal Eston Kohveriga, kinnitas ministeerium.  

Möödunud nädalal sai Kohver suhelda telefoni teel ka lähedastega.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver viidi füüsilist jõudu kasutades ja relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Enne Pihkvasse toomist hoiti Kohvrit Moskva Lefortovo vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles