Tallinnas tanklast ja pisipoest enam viina ei saa

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Albert Truuväärt

Eilsest jõustus Tallinnas linnavolikogu määrus, mis keelab kangete alkohoolsete jookide müügi kauplustes, mille üldpind on väiksem kui 150 ruutmeetrit.

Samuti on alates 1. juulist keelatud kangete alkohoolsete jookide (etanoolisisaldus üle 22 mahuprotsendi) müük tanklates või tanklate vahetus läheduses asuvates kauplustes. Viina ja muud kangemat kraami ei tohi enam müüa ka poed, mille sissepääs asub lähemal kui 50 meetrit mõne kooli sissepääsust. Selliseid poode on ettevõtlusameti andmetel Tallinnas paar-kolm tükki. Neid kauplusi, mille üldpind jääb alla 150 ruutmeetri, on esialgsel hinnangul Tallinnas 187.

Suur osa neist on seaduse raamidesse mahtumiseks kauplusepinda suurendanud. Kellel on võimalik, on üürinud täiendavaid ruume, mida kauplus tegelikult ei vaja. Linn seab siiski ka sellele tegevusele mõningad piirangud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles