Seadusemuudatus tõstab bürokraatiasse takerdunud represseeritute toetusi

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeerium.
Sotsiaalministeerium. Foto: Toomas Huik / Postimees

Valitsus võttis vastu seadusemuudatuse, mille kohaselt liidetakse represseeritute tervise taastamise toetus sõidusoodustusega,  selle tulemusel suureneb toetuse kogusumma nende jaoks, kes seni ei olnud suutelised sõidusoodustuse tarvis kuludokumente esitama.

Kui varasemalt oli tervise taastamise toetuse suuruseks 160 eurot ning sõidusoodustusena oli võimalik taotleda 32 eurot, siis uue toetuse suuruseks on 192 eurot aastas. Seadusemuudatuse järgselt ei pea represseeritud enam eraldi kuludokumente sõidutoetuse saamiseks esitama, vaid nad saavad automaatselt uue, kahe varasema toetuse summa.

«Tegu on auvõla tasumisega kõigi represseeritute ees. Nad on kannatanud Eesti eest ja vähim, mis riik neile pakkuda saab, on bürokraatiavaba toetus,» selgitas sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna muudatuse vajadust. «Nüüd saan ka mina ilma piinlikkust tundmata minna külla oma Võrumaa eakatele sugulastele, kellest enamus on represseeritud nõukogude okupatsioonivõimude poolt,» lisas ta.

Toetuse saamiseks piisab edaspidi vaid ühekordsest taotluse esitamisest. Isikud, kes on varem tervise taastamise toetust või sõidusoodustust taotlenud, ei pea uut avaldust esitama.

Uus süsteem jõustub 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles