Eesti aitab selgitada Ukraina jalakäijatele helkuri vajalikkust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Postimees

Välisministeerium toetab Ukraina mittetulundusühingu «Dobrochyn Centrep» projekti, mille on eesmärk suurendada Ukrainas Tšernihivi regiooni jalakäijate turvalisust helkuri kandmise kultuuri arendamisega.

Välisminister Urmas Paeti sõnul soovib Eesti aidata Ukrainal liiklusohutusealase kasvatuse ja selgitustööga tõsta jalakäijate teadlikkust turvalisest käitumisest liikluses.

«Eesti kogemus näitab, et helkuri kohustuslik kandmine pimedal ajal vähendab jalakäijatel riski sattuda liiklusõnnetusse,» lausus Paet.

«Päevade ja valge aja lühenedes on oluline liiklusõnnetusse sattumise vältimiseks teadvustada liiklejatele turvalise käitumise tähtsust ning helkuri kandmise vajalikkust,» lausus välisminister Paet.

Ukraina mittetulundusühingu 7-kuulise projekti eesmärk on tõsta Tšernihivi regiooni elanike teadlikkust helkuri kasutamise olulisusest ohutuks liiklemiseks pimedal ajal. Selle projekti raames jagatakse Tšernihivi piirkonna 23 rajooni liiklusmiilitsa preventsiooniosakondade töötajatele Eesti positiivset kogemust helkurikandmise vajalikkuse selgitamisest.

Samuti luuakse viis kohalikku teavitusvõrgustikku, mis hakkavad levitama infot helkuri kandmise vajalikkusest.

Ukraina siseministeeriumi andmeil on enam kui pooled liiklusõnnetustes kannatadasaanud jalakäijad. Ukraina liiklusolukorra viimaste aastate statistika näitab, et teedel hukkub iga kahe tunni tagant inimene.

Ukraina liiklusmiilitsa poolt läbiviidud uurimuse kohaselt on pooltel juhtudel jalakäijatele otsasõitudest süüdi jalakäijad ning suurem osa neist liiklusõnnetustest juhtub pimedal ajal. Ukrainas ei ole helkuri kandmine kohustuslik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles