Eesti kool valiti ülemaailmsesse innovaatiliste koolide programmi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft.
Microsoft. Foto: AFP / Scanpix

Tallinna külje all asuv Peetri kool valiti Microsofti innovaatiliste koolide programmi, mis koondab erinevaid uuendusmeelsemaid koole üle maailma.

Programmi raames saavad Peetri kooli õpetajad osaleda rahvusvahelistel  koolitustel ja vahetada kogemusi erinevate õppemeetodite rakendamisel.

Peetri kooli direktori Luule Niinesalu sõnul on see koolile kõrge tunnustus ja suurepärane võimalus pakkuda Eesti õpilastele uue lähenemisviisiga õpet.

«Avasime oma kooli uksed aasta tagasi teadmise ja sooviga rakenda kaasaegseid ja innovaatilisi õppemeetodeid. Meie eesmärk on luua õpikeskkond, kus igast lapsest kujuneb positiivse ellusuhtumise ja muutuvas maailmas toimetulev inimene,» nentis direktor.

«Kasutame õppetöös kaasaegseid õppeviise- ja meetodeid; suuname õpilasi ise otsima, avastama ja katsetama; loome tingimused infotehnoloogiliste vahendite kasutamiseks õppetöös; rakendame klassidevahelist koostööd ja paneme suurt rõhku enesehinnangu ning eneseanalüüsi kujunemiseks,» tõi Niinesalu välja mõned kooli põhimõtted.

Innovaatilise kooli programmi valiti 54 uuendusmeelset kooli üle maailma. Neile korraldatakse üks kord kuus virtuaalseid koolitusi ja seminare, jagatakse õppematerjale ning –meetodeid ja viiakse läbi treeninguid maailma juhtivate ekspertidega.

Esimene kokkusaamine toimub oktoobri lõpus Kapplinnas, kus maailmakuulus haridusreformide nõustaja ja Toronto Ülikooli doktor Michael Fullan viib läbi muutuste juhtimise koolituse.

Microsoft Eesti juhi Rain Laane sõnul on Peetri kool hea näide sellest, et ka väiksed koolid võivad olla väga aktiivsed nii õppemeetodite arendamisel kui ka teistmoodi mõtteviisiga õppekeskkonna loomisel.

Peetri kool on esimene Eesti kool, kes läbis tiheda rahvusvahelise konkursi Microsofti innovaatilise kooli programmi pääsemisel.

«Loodan, et suudame selle kogemusega inspireerida ka oma kolleege teistest Eesti koolidest ja seeläbi julgustada uuenduslike õppemeetodite kasutuselevõttu laiemalt Eesti haridussüsteemis,» lisas Niinesalu.

Peetri kool on Eesti kõige uuem kool, alustades tegevust 1. septembril 2009. aastal Rae vallas, Harjumaal. Koolis õpib praegu 184 õpilast 1.-6. klassini. Lähiaastatel kasvab Peetri kool 9-klassiliseks põhikooliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles