Keskerakondlase sõnalahing endise koduparteiga jätkub

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kundla kiitis üleeile riigikogus peetud kõnes, kui hea on olla sõltumatu saadik.
Jaan Kundla kiitis üleeile riigikogus peetud kõnes, kui hea on olla sõltumatu saadik. Foto: Toomas Huik

Ekskeskerakondlane Jaan Kundla lükkas täna ümber väite, nagu oleks ta saanud endiselt koduparteilt teate enda välja arvamise kohta, ning kinnitas, et lisaks talle ootavad oma lahkumise kohta kinnitust veel mitu keskerakondlast.

«Vastuseks Keskerakonna pressiteatele, kus mind kahtlustatakse sooja suve tõttu Keskerakonna poolt väidetavalt saadetud teate kättesaamise unustamises, kinnitan veelkordselt, et mina ei ole saanud ametlikku teadet Keskerakonna liikmete nimekirjast enda avalduse alusel väljaarvamise kohta,» teatab skandaalne riigikogu liige Jaan Kundla Järva Teatajas avaldatud pöördumises.

Ta kinnitab, et on saanud selle kohta infot vaid meedia vahendusel.
Kundla sõnul on imekspandav, et Keskerakond ise tunnistab mõnda oma põhikirja rikkumist.

«Kuigi astusin erakonnast välja juba 14. aprillil, olevat erakonna väitel mulle kiri saadetud alles 28. mail k.a, seega poolteist kuud hiljem. Keskerakonna põhikiri näeb ette teate saatmist kahe nädala jooksul. Viivitamise põhjendus on lapsik - erakonna esimehel polevat aega olnud juhatuse otsust allkirjastada,» põhjendab ta.


Tema sõnul teeb eriti pikantseks olukorra see, et tal on teada terve rida inimesi, kes astusid erakonnast välja maikuu algul, kuid pole tänini oodatud teadet saanud.


«Teate saamise asemel saavad aga endiselt erakonna poolt oma liikmetele saadetavat nänni. Raske uskuda, et kõik on teate saamise unustanud, pigem tundub, et Keskerakond on ise mitte väga kuuma suve tõttu midagi unustanud,» nendib saadik.

Kundla andmetel olevat nende lahkumisavaldused saadetud Järvamaa piirkonda juba maikuul, mis on tema sõnul ka usutav, sest erakonna Järvamaa piirkonna töö lonkavat kolme jalga korraga.


«Tõenäoselt on tegemist erakonnast lahkuda soovivate inimeste sunniviisilise kinnihoidmisega suurema liikmete arvu näitamiseks,» väidab saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles