Kesknoored levitavad Ansipi koduaadressi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesknoorte levitatav postkaart.
Kesknoorte levitatav postkaart. Foto: www.meikar.ee

Reformierakondlane Silver Meikar mõistab hukka Keskerakonna Noortekogu levitatavad postkaardid, millele on kirjutatud peaminister Andrus Ansipi kodune aadress.

«Leian, et avaliku elu tegelase koduse aadressi kasutamine poliitiliseks ründeks rikub seadust ning on vastuolus hea tava põhimõtetega,» kirjutas Meikar oma blogis.

«Olla erinevatel poliitilistel seisukohtadel ja vabalt omi veendumusi esitada on igati normaalne, kuid selleks kellegi koju ronida on vale. Igaühel on õigus kodu ja pere puutumatusele, ka peaministril.»

Meikar tegi oma sõnul ka Keskerakonna tegevuse kohta andmekaitse inspektsioonile avalduse, milles soovib saada õiguslikku hinnangut peaministri koduse aadressi kasutamise kohta Keskerakonna kampaanias «Aktsiisid või tulumaks?».

Andmekaitse inspektsiooni pressiesindaja Stiina Liivrandi sõnul otsustab inspektsioon homme, kas menetlus algatatakse või mitte.

Keskerakonna noortekogu peasekretäri Priit Kutseri sõnul on Andrus Ansipi aadress niikuinii avalikult teada ning peaministrile rahva muredest teada andmine on igati põhjendatud.

«Andmekaitse inspektsioon võib ju asja uurida ja eks siis selgub, kas midagi on rikutud. Peaminister on siiski avaliku elu tegelane, ta on rahva poolt valitud ja tema kätes on rahva saatus ning kui rahval on mure siis peab olema võimalus seda väljendada,» ütles Kutser Postimees.ee'le.

Kutseri sõnul on nad kampaania käigus laiali jaganud juba umbes 1000 postkaarti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles